Cauciucurile de iarnă, sunt mai scumpe cu 10%


Nici nu s-a aprobat legea care ne obligă să echipăm maşinile cu anvelope de iarnă, că preţurile la cauciucuri au şi sărit în aer. În magazine şi service-uri, cauciucurile s-au scumpit chiar cu 10%, iar la depozitele de anvelope second-hand şi cu 20%.
Dacă n-ai fost prevăzător şi nu ţi-ai luat cauciucuri de iarnă din timp, acum o să scoţi bani mai mulţi din buzunar. Nici nu s-a semnat legea propusă de Ministerul Transporturilor, că importatorii şi producătorii de anvelope au mărit preţurile.
De săptămâna trecută,
aproape peste tot pe unde se vând cauciucuri s-au schimbat preţurile, iar alţii vor mări preţurile de astăzi. „Importatorii şi producătorii au majorat preţurile de la 1 noiembrie.Probabil, mulţi le-au schimbat din cauza noii legi, care nici măcar nu este încă în vigoare. Deocamdată, noi mai avem din stocul vechi, dar de săptămâna aceasta, probabil, vom primi noile anvelope cu preţuri mărite", ne-a spus Cătălin Stoian, inginer Şama Service Group.
Nici la depozitele de cauciucuri la mâna a doua preţurile nu au rămas la fel, cu toate că acestea nu au fost scumpite de producători. Dacă înainte de 1 noiembrie, la unul dintre cele mai mari depozite din Bucureşti, cel mai ieftin cauciuc pentru un Logan costa 50 de lei, acum, acelaşi cauciuc, face 70 de lei.
La un alt depozit, scoţi şi mai mult din buzunar, pentru că aceeaşi anvelopă pentru o Dacie costă mai mult cu 30 de lei.
Sursa: infoportal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu