De 16 ani, pentru familia Hojdea cimitirul e casă şi masă

Pentru o familie din judeţul Timiş, în fiecare seară e Halloween. De 192 de luni, cinci persoane îşi duc traiul alături de morţii din comuna Foeni într-o cămăruţă de 12 mp.

De 16 ani, pentru familia Hojdea cimitirul e casă şi masă. Cei trei copii ai familiei, Vasile (17 ani), Natalia (16 ani) şi Lucica (2 ani şi 3 luni), zburdă printre mormintele proaspăt săpate fără teama că li s-ar arăta vreun strigoi sau vreo fantomă.
Daniela Hojdea, de 36 de ani, îşi aduce aminte cu lacrimi în ochi cum a ajuns să renunţe la luxul unei vile, fiind nevoită să locuiască alături de alte patru suflete într-o cămăruţă de 12 metri pătraţi.
„Noi am locuit într-o vilă cu cinci camere. Am fost oameni chibzuiţi, ne-am înţeles bine cu vecinii. Îmi aduc aminte că am dat o avere pe casa aceea. Apoi a fost naţionalizată. În câteva săptămâni s-a derulat tot procesul şi ne-am trezit în stradă", spune femeia.
Fiindcă Daniela şi Vasile Hojdea sunt oameni credincioşi, ei au primit ajutor de la preotul din comună, care le-a oferit un adăpost în cimitir.
„Acum, asta e casa noastră. Copii se joacă în cimitir. Nu e nimic ruşinos în asta. Pur şi simplu, am învăţat să supravieţuim", mai spune Daniela.
Doar o alee de 1,5 metri desparte intrarea casei de şirul lung de morminte.
Sursa   infoportal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu