Vindecarea primului om infectat cu virusul HIV

Vindecarea primului om infectat cu virusul HIV, crearea primului organism viu din elemente chimice şi a primei punţi de legătură între universul cuantic şi cel vizibil, dar şi o gaură neagră veche de mii de ani, sunt doar câteva dintre descoperirile anului 2010.
Medicina şi-a continuat şi în acest an expansiunea. Un laborator american a creat, în premieră mondială, în organismul unor şoareci, perechi de plămâni.
Cercetatorii de la Universitatea americană Yale au prelevat ţesut pulmonar de la şoareci adulţi din care au extras diverşi compuşi celulari. Cercetătorii au păstrat matricea pulmonară, căile respiratorii şi sistemul
vascular, care au fost folosite ulterior ca structură de bază pe care au crescut noile celule pulmonare.
Aceştia au cultivat o combinaţie de celule susa şi pulmonare pe această matrice, într-un incubator care reproducea anumite condiţii din mediul intrauterin. În acest fel, ei au obţinut celule pulmonare perfect funcţionale. După ce au fost transplantaţi pe şoareci, aceşti noi plămâni au funcţionat în regim normal, pentru perioade de timp cuprinse între 45 şi 120 de minute.
Primul pacient din lume vindecat de HIV
Timothy Ray Brown, un american în vârstă de 40 de ani,  este primul om vindecat de HIV, după un transplant de măduvă osoasă pe care bărbatul l-a efectuat în 2007 pentru leucemie. Rezultatul a fost anunţat în luna decembrie de către medicii de la Universitatea Medicală din Berlin, care au efectuat transplantul. Potrivit acestora, testările la care a fost supus în tot acest timp sugerează faptul că virusul a fost anihilat. În lipsa unui vaccin împotriva virusului imunodeficienţei umane (HIV), cazul lui Timothy Ray Brown reprezintă un pas extrem de important pentru cercetare, în condiţiile în care peste 30 de milioane de persoane sunt infectate cu HIV la nivel mondial.
Totodată, în acest an testele medicale au relevat o reducere cu 44% a riscului de infectare cu HIV - virusul care declanşează maladia SIDA, prin administrarea de antiretrovirale bărbaţilor homosexuali seronegativi, şi cu 39% a riscului de infectare cu HIV în cazul femeilor care folosesc un anumit gel vaginal.
Punte de legătură între universul cuantic şi cel vizibil
Cercetătorii americani au prezentat în luna martie o nouă descoperire ştiinţifică: crearea primei punţi de legătură între universul cuantic (microcosmos) şi cel vizibil. Fizicienii Andrew Cleland şi John Martinis de la Universitatea California au relevat în premieră faptul că universul vizibil se poate afla şi el sub influenţa mecanicii cuantice, deschizând astfel calea către punerea la punct a unor aplicaţii revoluţionare.
Savanţii americani au reuşit să obţină un efect cuantic care s-a manifestat într-o bucată de metal, suficient de mare pentru a putea fi văzută cu ochiul liber, alcătuită dintr-un strat de nitrat de aluminiu aplicat între două straturi de aluminiu pur.
În timpul acestui experiment, cei doi au reuşit, cu ajutorul unui microcircuit electric supraconductor, ce nu oferă nicio rezistenţă la temperaturi foarte joase, să creeze o "instalaţie" care are capacitatea de a oscila şi de a nu oscila în acelaşi timp, acest fenomen fiind "o stare suprapusă" a universului cuantic în universul vizibil.
Sursa: infoportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu