Imaginea tridimensionala a organismului uman

Un proiect extraordinar reconstituie, in spatiul virtual, imaginea tridimensionala a organismului uman – la exterior si la interior –, permitand o calatorie in trupul omenesc, pe cat de spectaculoasa, pe atat de tulburatoare.
Totul incepe - oarecum macabru - cu un cadavru: acesta e sectionat in peste 1.800 de felii subtiri, care sunt utilizate pentru a reconstitui, pe computer, o imagine 3-D intregului corp. Pare simplu, dar nu este.
Filmul prezinta etapele laborioase ale acestui procedeu, precum si rezultatul sau - de-a dreptul spectaculos - si aplicatiile practice ale acestui proiect: pregatirea studentilor medicinisti, antrenamentul viitorilor chirurgi, posibilitatea de a studia, cu o exceptionala precizie, fiecare parte a corpului uman.
Si, cu toate ca rezultatele obtinute pana acum reprezinta o performanta in sine, lucrurile nu se opresc aici: pentru viitor, autorii proiectului intrevad posibilitatea de a obtine imagini in miscare, putand astfel adauga studiilor de anatomie pe cele de fiziologie sau biomecanica.
Sursa: descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu