Lista judecatoriilor ce vor fi desfiintate

Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica astazi, 6 decembrie 2010, proiectul de lege privind desfiintarea unor instante si a parchetelor de pe langa acestea.
Proiectul propune:
-  desfiintarea a
9 judecatorii si parchetele de pe langa acestea care nu functioneaza in prezent (Judecatoriile Bocsa, Cernavoda, Bechet, Baneasa, Comana, Sangeorgiu de Padure, Scornicesti, Urlati si Jimbolia)
- desfiintarea urmatoarelor judecatorii si a parchetelor de pe langa acestea cu volum mic de activitate: Orastie, Agnita, Podu Turcului, Rupea, Intorsura Buzaului, Somcuta Mare, Baia de Arama, Harsova; Insuratei, Murgeni, Pogoanele, Tarnaveni, Chisineu Cris, Bozovici, Faget. Desfiintarea va fi insotita de o rearondare a localitatilor din circumscriptia acestora la alte instante sau parchete.
Calendarul propus este urmatorul:
- masura de desfiintare ar trebui sa devina efectiva la data de 1 iunie 2011;
- pana la data de 1 iunie 2011, ar trebui sa se realizeze toate procedurile administrative pentru rearondarea circumscriptiilor, distribuirea posturilor, transferul personalului, preluarea bunurilor, pentru fiecare din aceste  actiuni fiind prevazute termene precise.
- se instituie prevederi referitoare la modul de inregistrare si solutionare a cauzelor pana la data de 1 iunie 2011.
Sursa: juridice.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu