Insulele cu Harta Lumii din Dubai se scufunda!!!

Arhipelagul cunoscut sub numele de Harta Lumii, considerat  luxul suprem, chiar si de catre excentricii din Dubai, se scufunda. Nici cei mai inzestrati arhitecti si ingineri nu pot invinge forta naturii.Insulele Harta Lumii din Dubai se scufunda in Oceanul IndianInsulele in forma tarilor lumii au inceput sa fie inghitite de apele Oceanului Indian. Potrivit The Telegraph, aceasta ipoteza este bazata pe o serie de dovezi depuse la un tribunal din Emiratele Arabe Unite.
Un avocat din Marea Britanie, reprezentat al unei firme care a actionat in judecata compania constructoare a arhipelagului, sustine ca tarmurile insulelor au inceput sa se erodeze, iar canalele navigabile se colmateaza (n.r. astupare a porilor unui material prin introducerea unei materii coloidale in masa lui).
“Insulele se scufunda gradual in apele oceanului”, a declarat avocatul Wilmot-Smith, reprezentantul Penguin Marine, firma care a cumparat drepturile de a asigura transportul cu barca spre insule.
Problemele aparute in urma erodarii insulelor se adauga celor create de criza financiara mondiala, care a dat peste cap planurile dezvoltatorilor.
Nakheel, firma constructoare este parte a Dudai World, conglomeratul detinut de stat care a trebuit sa fie scutit la sfarsitul lui 2009 de datorii in valoare de 25 de miliarde de dolari.
De fapt aceste probleme economice au fost si cauza procesului. Din cauza incasarilor mici din turism, Penguin Marine incearca sa scape de contract, pe care il considera pagubos. Acesta implica plata unei taxe anuale de aproape 1 milion de dolari catre Nakheel.
Compania constructoare se apara si spune ca 70% dintre cele 300 de insule din arhipelagul “Harta Lumii” au fost vandute. Nakheel este si in spatele proiectului “Palmierul”, ale carui insule au fost daruite sau vandute unor celebritati, incluzandu-i pe David Beckham sau Michael Owen.
Insa cei de la Penguin spun ca afacerile pe insula “s-au oprit efectiv”, iar avocatul Wilmot-Smith a descries proiectul ca “mort”.
Pe de cealalta parte, Graham Lovett, reprezentantul Nakheel, a spus ca proiectul nu este mort, ci “in coma” si i-a asigurat pe cei de la Penguin ca vor castiga bani intr-un final.
Cat despre procesul de scufundare a insulelor, reprezentantii firmei constructoare au respins aceasta ipoteza. 
Sursa: mondonews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu