50% dintre bărbaţi au declarat că ar continua relaţia cu sotia daca ea a avut o relatie cu o alta femeie

Bărbaţii se simt mai puţin ameninţaţi de o rivală, pentru că aceasta nu le poate oferi un copil partenerelor lor, dar şi pentru că văd într-o aventură homosexuală a partenerei "o oportunitate de a face sex cu două femei în acelaşi timp".

Jumătate dintre bărbaţi sunt dispuşi să ierte infidelitatea partenerei, dacă au fost înşelaţi cu o altă femeie, arată un studiu recent. Femeile în schimb au mult mai puţin tendina de a ierta dacă sunt înşelate cu un bărbat, arată psihologii universităţii din Texas, unde a fost făcut studiul, informează slate.fr.
Cercetătorii le-au cerut la 718 studenţi să-şi imagineze că sunt într-o relaţie de lungă durată, pentru a le testa reacţia în mai multe circumstanţe posibile. 50% dintre bărbaţi au declarat că ar continua relaţia cu o
femeie care a avut un flirt cu o altă femeie, în timp ce numai 22% dintre femei au declarat că pot ierta o infidelitate cu un alt bărbat.
În schimb, 28% dintre femei ar rămâne cu un bărbat care le-ar înşela cu o femeie şi numai 22% dintre bărbaţi ar ierta infidelitatea partenerei cu un alt bărbat. Femeile sunt mai tolerante la infidelitatea bărbaţilor, care au chiar mai multe şanse de a rupe o relaţie dacă sunt înşelaţi.
Cercetătorii au stabilit că reacţiile participanţilor la studiu sunt bazate în primul rând pe instinctul primar de gelozie: "Un mecanism puternic de gelozie este activat la bărbaţi şi la femei prin diferite tipuri de semnale, cele care ameninţă paternitatea, la bărbaţi şi cele care ameninţă abandonul, la femei".
Bărbaţii se simt mai puţin ameninţaţi de o rivală, pentru că aceasta nu le poate oferi un copil partenerelor lor, dar şi pentru că văd într-o aventură homosexuală a partenerei "o oportunitate de a face sex cu două femei în acelaşi timp".
Infidelitatea este obiect de studiu pentru numeroase specialităţi ştiinţifice. În luna decembrie 2010, cercetătorii  de la Universitatea New York a dezlegat misterul infidelităţii. Are la bază gena DRD4, legată de studii anterioare şi de abuzul de alcool, cartoforie sau orice alte comportament ce implică un grad mare de risc. Dependenţa de sex aventuros se datorează unei "nevoi" de dopamină, drogul natural pe care-l eliberează creierul ca recompensă pentru ceva ce-i place mult, explicând astfel de ce unii oameni sunt pur şi simplu incapabili de fidelitate.
sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu