Calea Lactee are cel puţin 50 de miliarde de planete

50 de miliarde de planete în Calea Lactee / FOTO: APOamenii de ştiinţă au estimat primul recensământ cosmic al planetelor din galaxia noastră, iar numerele sunt astronomice: cel puţin 50 de miliarde de planete în Calea Lactee.
500 de milioane din aceste planete se află în zona Goldilocks, unde climatul nu este nici prea cald, nici prea rece, iar viaţa ar putea exista.
Numerele provin din primele rezultate ale studiului realizat de telescopul Kepler al NASA în ultimii doi ani, care a costat circa 600 de milioane de dolari.
William Borucki, liderul misiunii Kepler, spune că oamenii de ştiinţă au luat numărul planetelor găsite în

primul an de cercetare a unei zone mici a cerului, pe timp de noapte şi apoi au estimat numărul de planete avute de stele. Kepler observă planetele în timp ce acestea trec între Terra şi steaua orbitată de ele.
Până acum, Kepler a găsit 1.235 de planete-candidate, din care 54 în zona Goldilocks, unde ar putea exista viaţă.Misiunea principală a Kepler este nu să examineze lumile individuale, ci să ofere astronomilor un număr al planetelor, mai ales al celor locuibile, care există în galaxia noastră.
Borucki şi colegii au descoperit că una din două stele au planete şi una din 200 de stele au planete în zona locuibilă. Acesta este însă un minim, întrucât aceste stele pot avea mai multe planete, iar Kepler mai are mult de muncă. Pentru a estima numărul total de planete, cercetătorii au folosit frecvenţa observată şi au aplicat-o numărului stelelor din Calea Lactee.

cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu