Crima de onoare.O fata de 14 ani din Bangladesh, biciuita pana la moarte

O fata de 14 ani din Bangladesh, biciuita pana la moarte, pentru ca s-ar fi culcat cu un barbat insuratO fata de 14 ani din Bangladesh, biciuita pana la moarte, pentru ca s-ar fi culcat cu un barbat insurat.Inclusiv "amantul" ei, care ii era var, ar fi participat la biciuire, iar autoritatile au arestat patru suspecti si cauta inca 14

Patru oameni, inclusiv un cleric musulman, au fost arestati in Bangladesh dupa o "crima de onoare" care a zguduit statul cu 165 milioane de locuitori. O fata de 14 ani a fost condamnata de un tribunal tribal la 80 de lovituri de bici, in urma unei
presupuse relatii adultere cu un barbat casatorit, care ii era var.
Judecata s-a facut potrivit legii islamice (Sharia) si pedeapsa a fost aplicata in mod public, inclusiv de catre "amant", sustine familia fetei care se numea Hena Begum. Adolescenta avea sa moara la sase zile dupa ce a fost supusa unei ploi de lovituri, astfel ca ceea ce s-a vrut o "corectie" avea sa se transforme intr-o executie cu efect intarziat.
publicitate
Potrivit BBC News, inainte de sentinta la care a fost condamnata de instanta din satul ei (formata din batrani si clerici musulmani), fata fusese batuta si de membrii familiei "amantului". Satul unde s-a petrecut incidentul este situat in districtul Shariatpur, care cuprinde capitala tarii, Dhakka.
Cu fiica ucisa si bun de plata
Pe langa cele 80 lovituri de bici aplicate fetei, "tribunalul batranilor" a impus si o amenda pentru tatal fetei, in valoare de 50.000 takka (circa 700 USD). Uciderea fetei din Shariatpur este al doilea altfel de incident dupa ce Inalta Curte de la Dhakka a interzis biciuirea in baza Sharia, anul trecut.
"Ce fel de justitie este aceasta? Fiica mea a fost omorata in bataie in numele justitiei. Daca ar fi fost vorba de o instanta adevarata, nu s-ar fi intamplat asa ceva", a declarat pentru BBC News tatal celei ucise. El a cerut sanctionarea vinovatilor, iar politia cauta inca 14 suspecti pe langa cei patru arestati.
In decembrie, o femeie de 40 de ani a murit in districtul Rajshani (vestul tarii), tot la cateva zile dupa ce a fost condamnata la biciuire pentru adulter. Ea era acuzata ca ar fi intretinut relatii sexuale cu fiul sau vitreg.
Sursa: infoportal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu