Autobuzul suspendat rezolva problema traficului in China


Pentru a scăpa de traficul aglomerat de pe străzi, inginerii chinezi au construit un vehicul pe sub care pot trece maşini mai mici de doi metri. Ieftin, eficient şi ecologic, autobuzul numit 3D Express este uriaş şi seamănă mai degrabă cu un metrou.
Construcţia autobuzelor care transportă pasageri, dar care le permit altor maşini să circule pe dedesubt a fost începută în vara anului trecut, iar primele vehicule vor fi date în folosinţă în luna iulie a acestui an, scrie Adevărul.
Drumurile uzuale nu au fost modificate pentru ca acestea să poată funcţiona, inginerii chinezi montând doar şinele speciale. Potrivit specialiştilor, autobuzul, creat de inginerii de la firma Shenzhen Huashi Future Parking Equipment, va reduce cu 20 - 30% blocajele din trafic.
 Costul proiectului se ridică la circa 75 de milioane de dolari. Cu toate acestea, firma care a construit autobuzul 3D Express spune că suma reprezintă numai 10% din costul unui sistem echivalent de metrou. Preşedintele companiei, Song Youzhou, este cel care a avut ideea ciudatului autobuz. De altfel, Song este cunoscut pentru invenţiile sale, având deja brevetate peste 120. Ineditul vehicul a fost prezentat pentru prima dată la Expoziţia internaţională de înaltă tehnologie, care a avut loc la Beijing anul trecut.
click.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu