Primul anti-laser din lume

Anti-laserul / FOTO: Universitatea YaleFizicienii au construit primul dispozitiv din lume care poate distruge un fascicul laser: aşa-numitul anti-laser.

Dispozitivul, creat de o echipă de la Universitatea Yale, poate absorbi un întreg fascicul laser.Cercetătorii spun însă că nu l-au creat ca instrument de apărare împotriva armelor cu laser. Ei spun că ar putea fi folosit la următoarele generaţii de super-computere care vor fi
construite cu componente care folosesc lumina şi nu electronii.

Profesorul Douglas Stone şi colegii săi de la Universitatea Yale au formulat o teorie potrivit căreia ar fi posibilă crearea unui dispozitiv care absoarbe lumina laserelor, un anti-laser. Acum, au reuşit să îl şi construiască.

Dispozitivul lor trimite două fascicule laser de o anumită frecvenţă într-o cavitate optică creată din silicon, care prinde fasciculele şi le forţează să se izbească de pereţi până când energia este disipată.

Anti-laserul ar putea fi folosit într-o bună zi în terapia împotriva cancerului, fiind probabil mai eficient decât tehnologia folosită de doctori în ziua de azi.
Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu