Călătoria în timp ar putea fi reală, spun cercetătorii de la LHC Geneva

Acceleratorul de particule / FOTO: lhc.web.cern.chCălătoria în timp ar putea fi reală, spun cercetătorii. Ei cred că LHC-ul aflat într-un tunel de sub Geneva poate rezolva acest mister.

Acceleratorul de particule ar putea produce singletul Higgs, o particulă care ar  apărea înainte de coliziunea care l-a produs. Această teorie uimitoare spune că particula ar veni din altă dimensiune.
Oamenii de ştiinţă nu sunt însă siguri că particula există sau dacă LHC-ul o poate crea.
Singletul Higgs este înrudit cu bosonul Higgs, o altă particulă care trebuie încă descoperită. Bosonul Higgs a fost poreclit "particula lui Dumnezeu" întrucât se crede că a avut un rol

esenţial în formarea cosmosului după Big Bang.
Dacă experţii vor găsi singletul Higgs, ei spun că acesta le va permite să trimită mesaje atât în trecut, cât şi în viitor.
"Teoria noastră are şanse minime, însă nu încalcă legile fizicii sau constrângerile experimentale", a declarat fizicianul Tom Weiler de la Universitatea Vanderbilt.

"Una dintre cele mai interesante lucruri ale acestei teorii este că evită marile paradoxuri (...) Întrucât călătoria în timp este limitată la aceste particule speciale, nu este posibil ca un om să se întoarcă în timp  şi să îşi ucidă unul dintre părinţi înainte ca el să se nască, de exemplu", explică Weiler.
Cercetarea se bazează pe Teoria M, una dintre cele mai noi concepte ale fizicii teoretice, care spune că noi existăm într-o "membrană" în patru dimensiuni - trei dimensiuni ale spaţiului şi una a timpului - care pluteşte într-un univers din 11 dimensiuni. Toate forţele şi particulele cunoscute sunt "blocate" în membrana 4D, însă experţii cred că singletul Higgs poate călători şi în alte dimensiuni.cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu