Cutremurul din Japonia a micsorat durata zilei cu circa 1,8 microsecunde, a miscat axa Pamantului si a deplasat o insula


Cutremurul din Japonia a scurtat ziua, a miscat axa Pamantului si a deplasat o insulaCutremurul din Japonia a micsorat durata zilei cu circa 1,8 microsecunde, a informat Institutul Geologic American. De asemenea, seismul a deplasat o insula din Japonia si a miscat axa Pamantului.

"Rotatia Pamantului se schimba tot timpul, nu numai in urma seismelor, dar si a efectelor schimbarilor din curentii atmosferici si curentii oceanici", a explicat institutul. Totusi, a
cesta a subliniat ca nu exista motive de ingrijorare.

Comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, si-a aratat ingrijorarea fata de efectele care le-ar putea avea accidentul nuclear din Japonia. El a catalogat incidentul drept "apocalipsa", apreciind ca
autoritatile locale au pierdut practic controlul situatiei in centrala de la Fukushima.

VEZI AICI CE EFECTE AU RADIATIILE NUCLEARE ASUPRA OAMENILOR

"Vorbim de apocalipsa si cred ca acest cuvant este foarte bine ales", a afirmat Oettinger, in fata unei comisii a Parlamentului european din Bruxelles, citat de AFP.
"Practic, totul este in afara controlului", a adaugat el. "Nu exclud ce e mai rau in orele si zilele care urmeaza", a mai spus oficialul. 
In tot acest timp, in Japonia nu mai contenesc replicile marelui cutremur de vineri. De asemenea, accidentele se tin lant in diferitele reactoare din centrala japoneza de la Fukushima, marti avand loc o noua explozie.
Mai mult de 17.000 de persoane sunt date disparute in Japonia dupa seismul din 11 martie, potrivit televiziunii NHK. Ultimele informatii arata ca seismul s-a soldat cu 2.500 de morti si circa 2.000 de raniti.
cules de Nicolaie Dediu - bejeus
Sursa; mondonews.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu