Animale vii vândute ca brelocuri

Animale în captivitate (foto captură CNN)
Peştişori, broaste ţestoase şi alţi amfibieni vii sunt vânduţi, în China, pe post de brelocuri pentru telefoane şi chei. 
Animalele vii sunt băgate într-o pungă de plastic umplută cu apă colorată şi oxigenată. O mică amuletă de acest gen este vândută în Asia, cu doar 1,5 dolari.
Una dintre vânzătoarele acestor amulete a declarat că săculeţul în care sunt introduse animăluţele conţine oxigen cristalizat şi nutrimente. Ea a adăugat că
amfibienii rezistă în acest mediu câteva zile, după care trebuie eliberaţi pentru a nu se sufoca, potrivit CNN,.

Brelocurile făcute din animale vii au fost condamnate de grupurile care luptă pentru drepturile animalelor, trăgând încă o dată un semnal de alarmă  în ceea ce priveşte lipsa unei legi de protecţie a animalelor în China.
"Dacă ar exista o asemenea lege, nu ar mai exista atâtea acte de cruzime din partea chinezilor", a declarat directorul care se ocupă de situaţia animalelor în Asia, David Neale.
El a mai avertizat că menţinerea unei broaste ţestoase în pungă şi apoi ca animal de companie ar putea fi dăunător sănătăţii omului."Îndivizii ar trebui să ştie că broaştele ţestoase ţinute pot aduce bacterii salmonella, care provoacă boli grave", a mai spus managerul. 
Sursa: click.ro

cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu