Cum va arata noul Logan...Logan 2Imaginea a fost publicată pe site-ul La Revue Automobile şi înfăţişează un Logan 2, mult mai rotunjit, cu faruri şi o grilă a radiatorului cu un design nou.

Automobile Dacia a depus o cerere de finantare UE pentru noua generatie Logan, model care va fi mai ieftin decât actualul, 42,42 milioane lei (putin peste 10 milioane euro), suma mai mica cu 35% decat cea ceruta si primita pentru Duster, informa săptămâna trecută 0-100.ro

Anul trecut Dacia a primit finantare nerambursabila in suma de 20 milioane lei (circa 4,6 mil. euro) pentru a produce doua noi tipuri de
motoare, turbo pe benzina, care vor fi utilizate, printre altele, si pe noul Logan.

Masina este asteptata pe piata in 2012, termen confirmat pana acum doar de un singur oficial Renault, in cadrul unui interviu mai amplu. Inca nu se cunosc prea multe detalii despre noul Logan, dar inaltii oficialii Renault au dat cateva indicii pentru a avea un tablou cat mai complet.

Noua generaţie de Logan va fi mai ieftină decât actualul model, a declarat pentru 0-100.ro, directorul programului Logan Gerard Detourbet.

Şeful departamentului de design Renault, Laurens van den Acker, a declarat în luna martie că noul Logan va fi mai german, mai nordic şi mai calitativ, urmând să transmită un mesaj de maşina onestă aşa cum o face şi Volkswagen.

"Actualul Logan are un design prea utilitarist şi oamenii îl cumpără pentru că e ieftin. Vrem ca Renault sa fie mai latin, Dacia mai nordica, mai germanica. Renault senzual, Dacia robusta, Renault mai emotional, Dacia mai rationala. Astfel putem obtine o complementaritate placuta, cu doua marci care nu se canibalizeaza, ci atrag noi clienti. Noul Logan are deja designul finalizat, iar primele cercetari Renault arata ca oamenii nu mai privesc  masina ca pe una low cost", a declarat oficialul Renault.

Compania Automobile Dacia a semnat cu Ministerul Economiei un contract de finanţare nerambursabilă în valoare de 20 milioane lei, pentru un proiect destinat diversificării producţiei de la Mioveni.

Finanţarea a fost luată prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" (POS CCE), cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Sursa: money.ro

cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu