Masdar City, primul oras al viitorului de pe Pamant, care nu emite CO2

Este primul oras care nu emite CO2. Masdar City este un proiect dezvoltat de Emiratele Arabe Unite si reprezinta ambitiile futuriste ale magnatilor din industria petrolului. Este primul oras al viitorului, de pe Pamant.
La marginea desertului Arabiei este greu de crezut ca se poate trai "verde". Cu toate acestea acolo se dezvolta in acest moment singurul oras din lume care nu emite CO2.
Masdar City este un proiect extrem de ambitios, in valoare de 18 miliarde de dolari, desenat de celebrul arhitect Norman Foster. In acest moment acolo sunt doar cativa oameni - cobaii celui mai avansat laborator hi-tech pentru mediu.

Aici, locuitorii au masini electrice fara sofer, strazi umbrite cu aer conditionat format prin niste tunele de vant imense, dar si politisti "verzi" care monitorizeaza energia folosita de fiecare.
A fost conceput in 2006, iar prima faza a proiectului este acum finalizata dupa trei ani de munca in care s-au cheltuit 1,4 miliarde de dolari.
Amplasat langa Aeroportul International Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite, orasul consta pana in acest moment in 6 cladiri principale, o strada, 101 de apartamente mici, o biblioteca electronica imensa si Institutul Masdar. 
Sursa: mondonews.ro

cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu