Nissan Leaf, a castigat World Car of the Year 2011Premiul le-a fost acordat oficialilor Nissan în cadrul Salonului Auto de la New York, modelul japonez învingând în finală Audi A8 şi BMW Seria 5.
"Este o bucurie enormă pentru noi faptul că primul vehicul electric vândut în masă la nivel mondial, Nissan Leaf, a câştigat prestigiosul titlu World Car of the Year. Aceasta distincţie îl recunoaşte pe Leaf ca pe un pionier al mobilităţii zero, unul comparabil la capitolele performanţe, nivel de poluare fonică şi manevrabilitate cu maşinile pe benzină", a declarat Carlos Ghosn, preşedintele Renault-Nissan, la primirea premiului.
Juriul competiţiei a fost format din 66 de jurnalişti de top ai lumii aleşi din 24 de pieţe reprezentative. Conform regulamentului competiţiei, fiecare dintre juraţi a fost eligibil pentru a participa în acest juriu în urma analizei profesionale, a expertizei, experienţei, credibilităţii şi influenţei pe care o are în ţara proprie.

Categoriile secundare ale ediţiei 2011 World Car of the Year au fost câştigate de
Ferrari 458 Italia (World Performance Car), Aston Martin Rapide (World Car design of the Year) şi Chevrolet Volt (care a primit premiul de consolare pentru Green Car of the Year).

Despre Nissan Leaf

Nissan Leaf este o maşină de familie, din clasa C, care oferă spaţiu, practicabilitate şi performanţe comparabile cu multe modele compacte dar cu o mare diferenţă, este un vehicul electric pur. Cele 48 de baterii litiu-ion, amplasate sub podea, oferă o putere de 107 CP şi un cuplu de 280 Nm.

Construită pe o platformă cu totul nouă, Nissan LEAF are 4,44 m lungime, 1,77 m lăţime şi înălţime de 1,55 m şi un generos ampatament de 2,7 m

ISTORIA CÂŞTIGĂTORILOR WORLD CAR OF THE YEAR

2005 - Audi A6
2006 - BMW Seria 3
2007 - Lexus LS460
2008 - Mazda2
2009 - VW Golf
2010 - VW Polo
2011 - Nissan Leaf
Sursa: money.ro
cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu