Saola va avea o rezervaţie naturală proprie

Un mamifer rarissim va avea o rezervaţie naturală proprieO rezervaţie naturală va fi creată în centrul Vietnamului, special pentru saola, o specie de erbivor recent descoperită şi aflată deja pe cale de dispariţie.
Saola, descrisă ca un membru primitiv al grupului bovinelor, a fost descoperită în 1992. Datorită rarităţii sale, este supranumită "unicornul asiatic".
Numărul acestor animale, vânate pentru coarnele lor, a scăzut dramatic în ultimul timp, ajungând la numai câteva sute. Până acum, nici un exemplar nu a supravieţuit în captivitate.
Fondul Mondial pentru Natură (WWF) colaborează cu autorităţile din Vietnam pentru întreţinerea Rezervaţiei Naturale din Quang Nam. Terenurile din această provincie au o
biodiversitate bogată şi găzduiesc 50-60 de exemplare de saola.
"Membrii minorităţilor etnice de aici trăiesc de pe urma vânatului. Ei nu vor cruţa această specie decât dacă le oferim o altă sursă de venit", a spus directorul Administraţiei pădurilor, Pham Thanh Lam.
Eforturile de a proteja specia vor include campanii de educare şi crearea de locuri de muncă, inclusiv pentru paza rezervaţiei naturale.
Sursa: descopera.ro
cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu