Prostituatele, cersetorii si persoanele condamnate pentru neplata amenzilor vor avea grija de maidanezi

Stapinii de ciini care nu curata murdatia vor fi penalizatiProstituatele, cerșetorii, persoanele condamnate pentru neplata unor amenzi contraventionale pentru deranjarea liniștii publice, parcare neregulamentara, nerespectarea curateniei in spatiile publice sau alte contraventii vor face munca in folosul comunitatii pentru Primaria sector 1, potrivit unui comunicat trimis de institutie. Ingrijirea maidanezilor din Adapostul Odai, curatarea spatiilor verzi din parcuri, spitale si scoli sunt cateva dintre treburile pe care rau platnicii vor trebui sa le execute. Decizia apartine Consiliului Local al Sectorului 1 și va fi aplicata incepand de saptamana viitoare. 

”La nivelul Sectorului 1 exista mii de amenzi neachitate, aplicate unor persoane care fie nu au respectat regulile de circulatie, fie liniștea și ordinea publica sau curatenia in spatiile publice. Nu mai vorbesc despre sanctiuni aplicate in cazul cerșetoriei, prostitutiei, sau in cazul celor care folosesc domeniul public, așa zișii ”parcangii”, pentru a incasa diverse taxe. Impotriva acestor persoane ne vom indrepta in instanta și, in urma sentintei judecatorești, vom obliga acești contravenienti la munca in folosul comunitatii”, a declarat Iosif Balan, Directorul General Adjunct al Politiei Locale Sector 1.

Primele persoane vizate sunt cele care au acumulat mai mult de doua amenzi pentru contraventii privind mentinerea curateniei in spatiile publice: cei care au lasat in urma lor gunoaie la picnic-uri, in parcuri sau care nu au curatat trotuarele de dejectiile animalelor de companie. 

La solicitarea Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, Politia Locala a Sectorului 1 va transmite in scris, pentru fiecare caz in parte, natura activitatilor ce pot fi prestate de catre persoana condamnata, pe raza Sectorului 1. 

Numarul de ore de munca in folosul comunitatii va fi decis numai de catre
instanta, Politia Locala avand obligatia sa stabileasca continutul activitatii ce urmeaza sa fie prestata de persoana condamnata, conditiile in care aceasta executa sanctiunea, precum si programul de lucru.

Aceasta hotarare a Consiliului Local sector 1 vine in sprijinul aplicarii Legii 155/2010 – a Politiei Locale, a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala privind obligatia persoanei condamnate sau minorului de a presta o activitate neremunerata intr-o institutie de interes public; a Ordinul Ministrului Justitiei nr. 2.355/2008 pentru aprobarea Procedurii privind supravegherea executarii obligatiei persoanei condamnate sau minorului de a presta o activitate neremunerata intr-o institutie de interes public impusa de catre instanta de judecata; precum și a Protocolului - Cadru de Colaborare nr. 12284/13.07.2009 incheiat intre Politia Locala a Sectorului 1 si Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Sursa: hotnews.ro
cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu