Testul de sange care poate spune cat mai avem de trait

Testul de sange care spune cat mai avem de traitTestele de sange care dau informatii despre cat am mai avea de trait au inceput sa fie comercializate in intreaga lume.
Preturile variaza, in Statele Unite fiind vorba de 290 de dolari, in timp ce in Spania o compania le vinde pentru 500 de euro.

Nu pretul este insa cel mai controversat aspect. Cercetatorii s-au impartit in trei tabere: cei care sustin ca este relevant si ca testul ne poate oferi informatii reale, cei care spun ca nu ne ajuta deloc si cei care sustin ca este util, dar numai in anumite limite.

Cum functioneaza? Testul analizeaza dimensiunea telomerilor, care devin din ce in ce mai mici pe masura ce individul avanseaza in varsta.

Desi pot oferi informatii despre varsta biologica a organismului, aceasta nu se poate traduce in luni sau ani de viata. Este adevarat ca atrage atentia asupra riscurilor de aparitie a unor
boli fatale, dar nu inseamna ca le anticipeaza cu o acuratete care poate fi transpusa in procente.

Pe de alta parte, testul este relevant pentru cei care vor sa stie cat de tanar este organismul lor.

Cum marea majoritate a oamenilor incearca sa afle raspunsul la intrebarea cat mai avem de trait, este evident ca numeroare laboratoare din lume au speculat credulitatea multor indivizi, vanzandu-le, la preturi imense, teste care nu ofera nici un raspuns util. Indiferent de lungimea telomerilor, recomandarile pentru o viata activa si echilibrata si o alimentatie sanatoasa sunt valabile in orice colt al lumii, pentru orice individ, orice varsta ar avea.

Cosmina Despa
Sursa: itplay.ro

cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu