Cum ar putea arata Romania dupa noua reorganizare administrativa

 Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să analizeze reorganizarea administrativă a ţării prin înlocuirea celor 41 judeţe cu 8 judeţe mari sau 7 judeţe şi municipiul Bucureşti, arătând că actualul sistem, menţinut din 1968, generează ineficienţă în utilizarea banilor UE şi corupţie.
 Nu se poate vorbi despre o dezvoltare a României cu unităţi administrative atât de mici. organizarea administrativă a României este făcută pe baza unei legi din anul 1968, la care nu s-au modificat, în 21 de ani de parlamentarism, nici măcar articolele în care scrie "Republica Socialistă România".
 Mai este un motiv pentru care trebuiesc desfiinţate cele 41 de judeţe şi împărţită România în 8 judeţe, sau în 7 judeţe şi Municipiul Bucureşti, cu zona metropolitană şi Ilfov. Trebuie să lucrăm pe
zone mari, astfel nu vom fi eficienţi şi nu vom lucra în favoarea cetăţeanului. Înţeleg supărarea partidelor plitice pentru că dacă eşti şeful Consiliului Judeţean stăpâneşti judeţul. A venit momentul să ne ridicăm deasupra intereselor de partid.
 Anul acesta nu putem spune că nu aţi avut bani de investiţii. I-aţi avut din ianuarie iar banii pe care nu îi cheltuiţi nu creează locuri de muncă. Şi este criză în continuare, chiar dacă noi am ieşit din recesiune
 Avem bani de la UE şi de la buget, niciun ministru nu va avea vreun blocaj în utilizarea sumelor alocate. Nu aveţi nicio justificare, că «nu am putut cheltui banii», dacă nu aţi stat cu ochii, cu atenţia, cu efortul principal pe structurile din ministerele dumneavoastră şi care trebuie să aprobe proiectele, să dea drumul la bani. Dacă aţi avut această lipsă de inspiraţie, va trebui după 30 iunie, când se trage linia şi vedem cum am realizat investiţiile pe primul semestru, să vă gândiţi dacă mai puteţi face parte din Cabinet
UPDATE: Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Palatul Cotroceni, unde va participa la şedinţa de Guvern

Premierul Emil Boc l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la şedinţa de miercuri a Guvernului, care va începe la ora 16:00.
Potrivit informaţiilor furnizate de Guvern, în şedinţă va fi analizat stadiul îndeplinirii angajamentelor internaţionale ale României în cadrul acordurilor cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte teme de actualitate internă.
Conform Constituţiei, preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.
Sursa: gandul
cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu