Cum arata Shrek oaia cu cea mai multa lana din lumeCea mai faimoasă oaie din lume, Shrek, a fost omorâtă la vârsta de 16 ani de către stăpânul ei deoarece nu a vrut să o mai vadă chinuindu-se din cauza unor afecţiuni la inimă. Masculul Shrek, din Noua Zeelandă, era faimos pentru blana care i-a crescut timp de şase ani, cât a stat ascuns într-o peşteră, scrie The Telegraph.
Povestea romanţată a oii Shrek începe în 1998, când şi-a părăsit turma, moment din care a fost considerată moartă. Oaia a fost găsită şase ani mai târziu având o blană foarte mare care o făcea să pară de trei ori mai mare decât mărimea sa adevărată. Povestea a fost mult mediatizată în
Noua Zeelandă, ţară în care raportul de animale - oameni este de 10 la 1, populaţia numărând 4.3 milioane de oameni. Televiziunile au transmis în direct momentul în care Shrek a fost tuns, blana oii cântărind peste 27 de kilograme, de circa şase ori mai mult decât s-ar obţine de la o oaie merinos.
Animalul a ajuns atât de faimos, încât a fost dus cu avionul în vizită la primul ministru, a devenit personajul central al mai multor cărţi pentru copii şi a apărut de câteva ori la televiziuni din Noua Zeelandă. Josie Spillane, de la asociaţia de caritate Cure Kids, a spus că i-ar fi imposibil să estimeze câţi bani s-au adunat datorită faimei lui Shrek. "La urma urmei, este ca moartea unei păsări kiwi pe cale de dispariţie, doar că se întâmpla să fie o oaie", a mărturisit aceasta.
"Era doar o oaie obişnuită, când şi-a luat un concediu fără să anunţe, s-a ascuns o vreme, am regăsit-o şi a devenit o mascotă pentru naţiune. Avea o personalitate incredibilă pentru un animal. Îi placea să se joace cu copiii şi se descurca de minune cu bătrânii din azile", a declarat stăpânul animalului, John Perriam pentru televiziunea naţională. Shrek va avea parte şi de o slujbă comemorativă pe mărimea sa, la biserica "Bunul păstor" din Tepako.
Sursa: gandul


cules de Nicolaie Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu