Cadou de la un cosmonaut NASA - Douglas Wheelock

Pe Twitter au inceput sa apara fotografii cu Globul Pamantesc, surprinse de un profesionist....daca-l putem numi asa pe cel care le posteaza, facute de pe statia spatiala!
Cel care le posteaza se numeste
Douglas Wheelock si este de profesie cosmonaut NASA!
Wheelock,
cunoscut prin Twitter de către cei 68.000 de membrii ai clubului sub numele de Astro-Wheels (Roata Spațială), dupa realizarea accesului pe reteaua de comunicare globala, a inceput sa posteze fotografii pe Twitter, care pur si simplu iti taie respiratia!
Imagini trimise cadou din spatiu pentru noi......cei care nu au am parasit niciodata Pamantul!!!
Multumiri domnule cosmonaut Douglas Wheelock!
Dar sa vedem si noi o parte din ele impreuna de gandurile cosmonautului.......

Insulele grecești, filmate într-o noapte senină în cursul traversării Europei. Poți observa Atena, strălucind pe
malul Mării Meditarene. Aurora boreală la orizontul continentului european, filmată într-o noapte de vis. Se disting clar atât luminile Parisului cât și Canalul Mânecii. Zona vestică a  Angliei, dar în special Londra este acoperită de un strat subțire de ceață.
Luna....

Cu viteza noastră de 28.163 km/h (adică 8 km/sec), în fiecare 90 de minute înconjurăm pământul, deci în fiecare 45 de minute asistăm la un apus sau un răsărit de soare. Deoarece jumătate din timpul nostru petrecem în întuneric, sântem nevoiți să lucrăm la lumina unor lămpi fixate pe frunte.
Încă un apus spectaculos de soare. În fiecare zi asistăm la 16 apusuri de soare, dar fiecare este de neuitat în felul lui. 

În zbor deasupra zonei mijlocii a Oceanului Atlantic, unde asistăm la un alt apus fermecător de soare.Dedesubt, spirala ciclonului tropical Earl.


Deasupra  deșertului Sahara, aproape de teritoriile străvechi și de istoria lor milenară. Nilul străbate Egiptul, în apropierea piramidelor Giza. În spate: Marea Roșie, peninsula Sinai, Marea Moartă, râul Iordan, pe urmă Marea Mediterană cu insula Cipru, iar la orizont chiar și Grecia.
Aspectul nocturn al traseului șerpuitor prin Egipt spre Marea Mediterană al Nilului, și imaginea de noapte a capitalei Cairo, aflate în delta Nilului.În depărtare se poate zări și Marea Mediterana.

Frumusețea etalată a Italiei într-o noapte de vară senină. Se pot observa o serie de insule ce împodobesc conturul peninsulei: Capri, Sicilia și Malta.Napoli și Vezuviul se află tot lângă malul mării.


În această perioadă a anului, se pot admira splendorile norilor mezosferici polari. Iată o imagine cu un strat subțire de nori luminiscenți la apusul soarelui.
Apropierea unei nave fără personal: Progress 39P, pentru aprovizionarea stației noastre spațiale cu combustibil, alimente, piese de schimb și alte lucruri de primă necesitate. Iar drept cadou: fructe proaspete și legume!Ce desfătare după trei luni de alimente conservate ! 


culese de Nicolaie Dediu - bejeus