„Calendarul crestin este gresit.Iisus nu s-a nascut in acel an!” spune Papa

Se pare ca Papa Benedict al XVI-lea a publicat al treilea volum din trilogia dedicată vieţii lui Iisus Hristos, intitulată „Jesus of Nazareth: The Infancy Narratives” volum ce va fi tradus în 20 de limbi, urmând să fie publicat în 72 de ţări.
În această carte, Papa liderul Bisericii Catolice anunţă că Iisus s-ar fi născut cu câţiva ani mai devreme decât se crede astăzi si calendarul folosit de creştinii din ziua de azi este greşit.
Suveranul relatează despre Evanghelia după Matei, unde se susţine că Iisus s-a născut pe vremea când Irod cel Mare era regele Iudeei dar istoria spune ca Irod a murit în anul 4 î. Hr.Normal ca in acel moment apare si intrebarea:Daca Irod a murit in anul 4 î. Hr. cum e posibil ca Iisus sa se fi nascut dupa el?
Inseamna ca Iisus s-a fi nascut inainte de anul 4 î. Hr.
Afirmatiile Suveranului Pontif nu sunt singure.Se pare ca exegetii contesta aceasta data de acum cateva secole, afirmand ca Iisus s-ar fi nascut în anul 6 d. Hr.
Surpriza cea mare este ca pentru prima data liderul Bisericii Catolice ridică semne de întrebare pe această temă.

Nicolae Dediu - bejeus

2 comentarii:

  1. O astfel de afirmatia este una ce practic cauta sa atraga atentia, un fel de a dovedi "eu sunt cel mai tare", motiv pentru care eu nu pot crede una ca asta.
    Este ca si cum asa din senin toti cetateni lumii si-ar schimba in acelasi timp calendarul, e ca si cum ai spune cuiva care a trai 90 de ani ca defapt el nu s-a nascut in luna Martie, el s-a nascut in Ianurie, iti dai seama ce poate sa iasa din asta.

    RăspundețiȘtergere