Aglomeraţie la Moaştele Sfinţilor de la Manăstirea Cocoş

Vineri 17.05.2013, la Biserica Cuvioasa Parascheva din municipiul Adjud au fost aduse Moaştele Sfinţilor de la Manăstirea Cocoş.
Credincioşii se vor putea închina la moaştele acestora la biserica din Adjud pană duminică.
Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasie si Filip, au trăit in sec II – III e.n. şi se pare că ar fi fost ostaşi în armata romană. Legiunile romane care nu se închinau idolilor romani erau trimise să păzească imperiul la hotarele acestuia.
Datorită credinţei lor în Dumnezeu si Hristos au fost osândiţi la moarte prin tăierea capului cu sabia.
In primavara anului 1971, dupa un sezon ploios, pe o straduta din nord-vestul comunei Niculitel a iesit la lumina zilei o bucata de piatra boltita, despre care initial s-a crezut ca ascunde comori. Cei care au pornit in graba sa o sparga cu tarnacopul au putut constata cu mare mirare ca in interior nu erau decat niste oseminte. Despre aceasta stranie descoperire din micul sat dobrogean si-au spus parerea si arheologii, care au fost chemati imediat la fata locului. Dupa indelungi cercetari, ei au stabilit vechimea criptei si au descifrat inscriptiile din limba greaca scrijelite in interiorul ei, afland ca era vorba de patru martiri greci: Zoticos, Attalos, Kamasis si Philippos, morti pentru credinta lor in Hristos. Moaştele au fost apoi transportate la Mânăstirea Cucoş, mânăstire ctitorită în anul 1833, aflată la 6 kilometri distanţa de comuna Niculiţel şi la aproximativ 35 de kilometri vest de oraşul Tulcea.
Nu ştiu câţi adjudeni ştiau de povestea acestor moaşte dar de un lucru m-am convins sigur…..a fost aglomeraţie mare Vineri!
 


Nicolae Dediu - bejeus

Un comentariu:

  1. Am fost si eu la sfanta parachiva din Iasi, insa acolo parca prea exagerata e situatia stai de la 12-14 ore, ma intreb oare nu s-ar putea gasi ceva solutii mai eficiente sau e musai sa fie imbranciala, cozii lungi si toate cele?

    RăspundețiȘtergere