Marele secret de la Rosia Montana - valoarea celorlalte metale rare e mai mare de patru ori decît valoarea aurului și argintului de acolo.


De mai bine de 20 de ani, localitatea Rosia Montana este urmarita de Rosia Montana Gold Corporation.Rosia Monatana este o localitate unde rata somajului a atins cote alarmante…..90%. Somajul in zona a fost creat artificial si deliberat, si totul a fost canalizat catre unica si miraculoasa solutie: Rosia Montana Gold Corporation si mineritul cu cianuri.Africanii nu s-au imbogatit de pe urma concesionarii terenurilor de diamante iar americanii s-au opus si se opun in continuare exploatarii propriilor zacaminte din motive ecologice.
Americanii de ce se opun si noi nu?
De ce nu se duc sa extraga cu cianuri aurul din America?
Ei dar asta nu e tot!
Specialistul Aurel Sântimbrean, care a lucrat vreme de peste 20 de ani la minele de la Roșia Montană, ca inginer geolog șef, spunea intrun interviu despre proiectul Roșia Montană ca:
"Aș vrea să vă dau doar niște date, pe care le am și în față. În 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. În 1962, Icechim din București, evidențiează prezența germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. În 1973 am recoltat din

cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcămînt și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint cîteva din metale identificate: aur – 1,5 grame pe tonă, argint – 11, 7 grame pe tonă, arseniu – 5000 grame pe tonă, titan – 1000 grame pe tonă, molibden – 10 grame pe tonă, vanadiu – 2500 grame pe tonă, nichel – 30 de grame pe tonă, crom – 50 grame pe tonă, cobalt – 30 grame pe tonă, galiu – 300 grame pe tonă. Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.
În orice discuție se vorbește de 300 tone de aur, 1600 de tone de argint. De aceste metale nu vorbește absolut nimeni. Din anumite informații, în contractul de concesiune secretizat se spune că orice metal în plus recuperat intră în beneficiul celui care exploatează zăcămîntul.
Într-un document întocmit de un grup de profesori de la ASE – București se spune, pe calcule, nu pe povești, că valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană e mai mare de patru ori decît valoarea aurului și argintului de acolo.".......mai multe pe buciumul.roDe aceea trebuie sa fim prezenti  in Piata Universitatii!!!
 

Piata Universitatii (Fantana) ora 17.00

1 septembrie 2013 este Zi de lupta impotriva cianurii si fracturarii! Facem un apel catre cei care vor iesi duminica in strada, indiferent pentru care dintre cele doua cauze: nu uitati ca Romania se afla acum sub asediu! Rosia Montana si Barladul reprezinta stalpii de rezistenta! Sa ne facem ambele mesaje auzite, din Bucuresti la Barlad, din Cluj la Timisoara, Brasov, Alba Iulia, Tg. Mures, Iasi, Bruxelles sau Viena! SOLIDARITATE!!!


Nicolae Dediu - bejeus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu