Vreau sa ma imbolnavesc cu laptele natural si proaspat de la tara !

Nu am crezut ca se poate intampla asa ceva in Romania zilelor noastre. Cand toata lumea alearga dupa produse naturale, noua ni se interzice sa le consumam.
Eu sunt abonat la lapte la fel ca milioanele de romani care doresc sa consume un lapte natural direct de la sursa. Adica de la tara!
Avem o femeie care la doua zile ne aduce 2 litri de lapte proaspat, muls in dimineata respectiva. Cat poate fi mai proaspat de atat?
Femeia are 4 vaci si le creste acasa la ea, la tara. Vine la oras dimineata la serviciu – lucreaza la 8 ore si face naveta – cu o traista plina cu lapte, 5 sticle de 2 litri, adica 10 de litri de lapte.
Are 10 abonati. O zi aduce la 5 iar urmatoarea zi la ceilalti 5.
Femeie curata, ingrijita, cu 3 copii acasa, cu un sot care munceste de dimineata pana seara la camp si la serviciu, face transportul asta dimineata de dimineata. Pai sa cresti 4 vaci, 3 copii, 2 porci, o curte plina de gaini si sa mai vii si la serviciu in fiecare dimineata, eu unul n-as putea.
Sambata si Duminica nu vine, dar laptele il face branza sau smantana. Cand simtim nevoia sa luam o smantana sau o branza buna de vaci, la ea apelam.
Dimineata ne-a sunat, ne-a dat laptele si ne-a intrebat daca mai dorim lapte. M-am uitat mirat la ea si am intrebat-o de ce ma intreaba asta. Pai nu ne mai lasa sa vindem lapte daca nu avem anumite conditii. Ce conditii intreb eu? Nu stiu ce tancuri de depozitare cu nu stiu ce instalatii. Ma costa cateva zeci de mii de euro. De unde sa scot banii astia? Ei, zic eu, vorbeste lumea prostii. Nu te mai lua dupa gura lumii. Matale adu laptele in continuare.
Ma asez la masa, dau drumul la TV si incremenesc…….femeia avea dreptate.
Mai oameni buni astia au innebunit sau ce au patit? Nu e bun laptele de vaca, natural, direct de la sursa? UE ne interzice vanzarea laptelui natural in piete?
Care nu stiati, laptele din magazine care nu se vinde, se proceseaza din nou, mai baga cateva chimicale in el si-l baga din nou la vanzare a doua oara. Apoi daca nu se vinde nici acesta, iar il reproceseaza, răsproceseaza si tot asa de 3-5 ori pana se vinde. Trebuie sa fii atent la produs si sa vezi cifra de cate ori a fost reprocesat. Nevasta-mea stie cifrele astea. 
Dar parintii nostri nu au fost sanatosi? Nu au crescut cu lapte de vaca natural? Dar noi nu am crescut la fel? Acum nu mai este sanatos?
Nu le e rusine? Ne obliga sa cumparam laptele din magazine, un lapte mai scump si reprocesat de mai multe ori, vechi de jumatate de an? Pai laptele vechi de doua ore ma imbolnaveste pe mine sau laptele lor cu chimicale, vechi de cateva luni?
Ei, uite ca eu nu am sa mai cumpar niciodata produse lactate din magazinele lor. Sa fie ei sanatosi si eu bolnav!
Vreau sa ma imbolnavesc cu laptele natural si proaspat de la tara !   

Nicolae Dediu - bejeus

Un comentariu:

  1. Anonim15:14:00

    ”Cifra” e un mit, laptele nevandut nu se reproceseaza si se vinde iar ca lapte.

    RăspundețiȘtergere