Potrivit păduchilor oamenii au început să poarte haine acum 170.000 de ani

Oamenii moderni au început să poarte haine acum 170.000 de ani / FOTO: prehistoria.infoOamenii au început să poarte haine acum 170.000 de ani, permiţându-i să migreze în afara Africii, potrivit unui nou studiu care urmăreşte evoluţia păduchilor.

 Dr. David Reed, un biolog de la Universitatea din Florida, studiază păduchii la oamenii moderni pentru a înţelege mai bine evoluţia oamenilor şi migraţia lor.

Cercetarea lor arată că oamenii moderni au început să poarte haine cu 70.000 de ani înainte să migreze într-un climat mai rece şi la latitudini mai mari, adică acum 100.000 de ani. Aflarea aceste date ar fi fost imposibilă folosind informaţiile arheologice, întrucât hainele de atunci nu au supravieţuit în situri.

Studiul de cinci ani al dr. Reed a folosit testele ADN pentru a calucla când păduchele de haine a început să se separe de cel de cap.

"Pentru că păduchii sunt aşa de bine adaptaţi la haine, ştim că păduchele de corp - adică cel de haine - nu au existat până când au apărut hainele pe oameni", a spus Reed.

Studiul mai arată că oamenii au început să poarte haine cu mult după ce şi-au pierdut părul de pe corp, acum aproape 1 milion de ani. Aşa că oamenii au petrecut o groază de timp fără păr corporal şi fără haine, arată dr. Reed.

Informaţiile furnizate de păduchii de haine sunt folosite de peste 20 de ani pentru studierea evoluţiei umane, aducând date preţioase pentru medicină, biologia evoluţionară şi ecologie.

Sursa:  realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu